top of page

Vem är jag och hur går mina tankar och idéer kring kost & hälsa?

Uppdaterat: 9 aug. 2023

Hur har man ett sunt förhållande till mat och vad är det?

Det känns viktigt att skriva om hur jag tänker kring kost och hälsa och på vilket sätt jag arbetar i ämnet.

Mitt mål är att hjälpa er som klienter att hitta ett SUNT FÖRHÅLLANDE TILL MAT OCH TRÄNING.

Min tanke är att man komplicerar det mer än vad man behöver. Att äta regelbundet, hälsosamt och skapa bra sovvanor behöver inte vara en uppoffring, snarare tvärt om.


Dieter i all ära, men jag anser att varje individ är unik och måste därför anpassa livsstil, träning och kost därefter. Det är viktigt att man ser till helheten och inte i det korta perspektivet när det kommer till en livsstils omvandling. Det nya sättet att äta, träna eller sova betyder inte att du måste ägna hela dygnet åt att maniskt göra allt samtidigt. Det kanske är lättare att ta en sak i taget. Tänk att det ska hålla hela livet ut och över alla högtider.Hur ska vi ändra våra ovanor till hälsosamma vanor?


Då vi lever i ett samhälle som aldrig sover är det svårt att hitta en balans. Det finns snabbmat överallt och man har krav på sig att ha en karriär, barnen ska gå på massor av aktiviteter, du själv ska träna, laga mat, ha ett hem som är stylat till tänderna och aldrig stökigt, vara uppdaterade med det senaste och gärna uppdatera ditt fantastiska liv på sociala medier 24-7.

Med dagens skeva ideal och all information om vad man ska och inte ska äta och vilken form av träning som är bra för dig eller inte gör att många människor tar till mat som en tröst i all stress.

När ska vi då hinna med att andas, ta hand om oss själva och välja smarta och hälsosamma val?Vad är då ett sunt förhållande till mat och träning?


Jo, tankarna om själva beteendet.

Det vi gör och upplever i livet påverkar våra tankar och känslor. Det vill säga att om vi upplever ett välbehag av något vi gör, ser eller äter så ser vi det som en positiv sak som vi sedan vill fortsätt med. Precis som att du har vanor som att mest äta skräpmat, sällan eller aldrig motionera, är uppe hela nätterna och tycker att det funkar alldeles utmärkt för dig. Du kan byta ut vanorna till mer hälsosamma val och se det som en belöning till dig själv och därigenom få en positiv känsla av det.

Om du väljer att se det som något positivt och bra för dig själv är det större chans att du kommer att KÄNNA att det faktiskt ÄR något positivt och bra för dig.

Dina nya val måste inte kännas som en uppoffring utan istället ses som en gåva till dig själv. Om du sätter dig själv och dina behov i centrum och ser allt det positiva som kommer med ett mer hälsosamt liv så kommer dina upplevelser och känslor automatiskt vara glada, varma, lyckliga och tillfreds.

Med motion och hälsosamma kostval kommer du bli piggare, gladare och sova bättre om nätterna. Du kommer kunna prestera bättre både på jobbet och i ditt privatliv.Ta steget och kontakta mig för ett kostnadsfritt första samtal där jag kan berätta mer om vad jag har att erbjuda.


28 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page