top of page

Köttfärsgratäng

I går gjorde jag en riktigt smarrig gratäng som är busenkel att göra och är riktigt god. Dessutom tar den inte så lång tid att göra heller. Älskar att göra saker i ugnen. Då har man tid till annat.

Den är ju dessutom perfekt att ha som matlåda.

Gör en god sallad efter din smak och du är good to go.




Här kommer receptet.


Köttfärsgratäng 6 port

Ingredienser 400,0 gram Hjort dovhjort färs rå (SLV) 1,0 st Lök gul (SLV) 2,0 klyfta Vitlök (SLV) 500,0 gram Tomat krossad konserv. m. lag (SLV) 1,0 msk Basilika, torkad 1,0 msk Timjan, torkad 1,0 msk Oregano, torkad 0,5 tsk Chipotle paste 2,0 msk Kalvfond 2,0 dl Vatten kranvatten (SLV) 2,0 tsk Salt m. jod (SLV) 2,0 tsk Svartpeppar 3,0 dl Pasta okokt (SLV) 2,0 dl Riven ost, 32% fett

Tillagningsinstruktioner Börja med att finhacka lök och vitlök. Ta fram en stekpanna häll i en klick olja och stek löken tills den svettas lite. Lägg i köttfärsen och stek tills köttfärsen är nästan helt genomstekt. Häll i kryddorna och rör om ordentligt.

Salta och peppra efter egen smak. Vissa gillar mer andra mindre. Häll sedan i de krossade tomaterna och vattnet. Rör om. Låt koka ca 5 min. Ta fram en gratängform. Ca 20x30 cm och häll i pastan. När köttfärsen kokat klart häller du den över pastan. Ta en stekspade eller liknande och tryck till allt till så det blir jämnt. Häll sedan på den rivna osten. Ställ in i ugnen i ca 20 minuter på 225 grader.


Ha en fin dag!

0 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page