top of page

En underbart enkel och snabb grönsaksgratäng

Perfekt när du har idétorka eller behöver ha något snabbt. 20 minuter i ugnen och du har en super smaskig grönsaksgratäng.


Ta det du har hemma och hacka, skiva ner i gratängen så har du snart en rykande fräsch maträtt. Släng ihop en sallad och voila... Bon appétit?

Jag har använt mig av färska grönsaker, svamp, ägg, matlagningsgrädde, färska örter och riven ost.


När man ska göra en maträtt kan det vara bra att kolla vad ingredienserna innehåller och hur sammansättningen blir. Om vi kollar lite på innehållet på de råvaror jag använt ser det ut såhär.

Paprika har ett bra näringsinnehåll. Den innehåller mycket vitamin C, vitamin A, vitamin B6, kostfiber och capsaicin. Den gula paprikan är nyttigare än den gröna och röda, eftersom den har fyra gånger mer vitamin C än en apelsin. Tomat, broccoli och purjolök är tre grönsaker som har olika näringsinnehåll. Tomat är rik på lykopen, en antioxidant som kan skydda mot vissa typer av cancer. Broccoli är en av de bästa källorna till vitamin C, vitamin K och folsyra och Purjolök innehåller mycket kostfiber, vitamin A och järn.

Detta gör ju att du får en maträtt som är sprängfylld med fibrer, vitaminer och mineraler. Superbra för magen och knoppen.


Alltså är detta en rätt som smakar ljuvligt .


Lägg till en sallad med det du gillar bäst. Här är en sallad med ärtor, äpple, sallad, tomat och kidneybönor. Jag brukar inte göra vinegrätt då jag inte är så förtjust i det. Men smaken är som baken brukar man ju säga. Givetvis kan man ha det till.Ingredienslista

 • 2-3 stora champinjoner

 • 2 ägg

 • 1 stor tomat

 • 1/2 huvud av broccoli

 • 5 cm på en purjolök

 • 1 paprika

 • 2 dl Imat (matlagningsgrädde)

 • 2 dl riven ost

 • 1 tsk vitlökspeppar eller en pressad vitlöksklyfta

 • 1 msk färsk oregano

 • Salt & peppar efter smak


Instruktioner


Steg 1, Sätt på ugnen på 225 Grader Celsius.

Steg 2, Dela upp broccolin i mindre buketter och förväll i ca 5 minuter.

Steg 3, Skiva champinjonerna och purjolöken. Hacka sen upp paprikan i kuber.

Steg 4, Blanda äggen, osten, kryddorna och matlagningsgrädden i en skål och häll sen i alla grönsaker förutom tomaten.

Steg 5, Ta fram en ugnssäker form ca 20 x 30 cm och häll i blandningen. Man behöver inte smörja formen innan. Ställ in formen i mitten av ugnen och grädda i ca 20 - 25 minuter.

 

Smaklig måltid!


Följ mig gärna på sociala medier och få massor av matnyttiga recept och information och hur hälsan påverkar oss på olika sätt beroende på hur vi behandlar oss själva. Jag hjälper dig på vägen mot ett hälsosammare liv. Kontakta mig gärna om du vill ha en gratis första konsultation.

Skriv gärna en kommentar om du provat receptet och kom med förslag på andra saker man kan ha i den.13 visningar1 kommentar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page